9 Ekim 2007 Salı

30 Days of Night

Bilindiği gibi, kutup dairelerinin kutuplara doğru geçilmesiyle birlikte, gece-gündüz süreleri 24 saatlik zaman dilimini aşmaya başlar. Örneğin, 21 Aralık günü kuzey kutup dairesi, 24 saat süren bir geceyi yaşamak zorundadır. Yılın belli günlerinde bu süre, kutba doğru gidildikçe artar; ve nitekim zifiri karanlık, günlerce hatta aylarca hüküm sürmeye başlar.

Türkiye'de "30 Gün Gece" adıyla gösterime girecek olan filmin konusu ise kısaca şöyle: Alaska’nın her yıl 30 gün süreyle karanlığa gömülen Barrow kasabası, kanasusamış vampirler tarafından vahşice saldırıya uğruyor. Vampirlere sadece iki kişi, bu küçük kasabanın şerifi (Josh Hartnett) ve aynı zamanda onun yardımcısı olan karısı (Melissa George) direniyor.

Film, aynı adı taşıyan çizgi roman serisini baz almış. Çok tutulan ve okunan bu serinin başarısı üzerine filmin çekilmesine karar verilmiş. Filmin yapımcısı, Spider-Man serisinin de yönetmeni olan Sam Raimi. Raimi, yönetmen koltuğunu ise David Slade’e bırakmış. Filmin çekimleri, önceden planlandığı gibi, 70 gün sürmüş. 2007’nin en iyi korku filmi olma iddiasındaki 30 Days of Night, ABD’de 19 Ekim’de gösterime girerken, Türk sinemaseverler 16 Kasım’ı beklemek zorunda kalacak.

0 yorum: