11 Haziran 2007 Pazartesi

Tarantino'nun Son Bombası: Grindhouse

Yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği sıradışı filmlerle tüm sinemaseverlerin büyük beğenisini ve takdirini kazanan, kendisine ait bir hayran kitlesi oluşturan Quentin Tarantino’nun, kankası Robert Rodriguez’le ortaya koyduğu bir sıradışı film daha: Grindhouse.

Grindhouse, Tarantino'nun yönettiği "Death Proof" ve Rodriguez'in yönettiği "Planet Terror" adlı, birbiriyle bağlantılı olup gerçekte olmayan filmlerin reklamını yapan, hatta fragmanını gösteren iki adet filmden oluşuyor, yani bir antoloji. Fragmanını yazının sonunda bulabileceğiniz retro tarza sahip, B sınıfı filmin toplam süresi ise 191 dakika.

Rodriguez'in bölümü Planet Terror'de, bir yandan lideri Bruce Willis olan bir askeri birimle mücadele eden, bir yandan da kimyasal gaz sonucu insanların zombiye dönüştüğü şehirde hayatta kalmaya çalışan asi bir grubun hikayesi anlatılıyor. Tarantino'nun bölümü Death Proof'ta ise, genç kızları 1971 model Chevrolet Nova'sı ile katleden psikopat bir dublörü izleyeceğiz. Bu rolde tahmin edin kim var: Kurt Russell.

53 milyon $ tahmini bütçeli Grindhouse, ABD'de 6 Nisan'da gösterime girdiğinde, olumlu eleştirilere rağmen gişe beklentisinin oldukça altında kalmıştı. Ayrıca, film, ABD'de olduğunun aksine, bir çok ülkede iki bölüm halinde vizyona girecek. Death Proof 15 Haziran'da, Planet Terror ise 27 Temmuz'da Türk sinemaseverlerle buluşacak.











0 yorum: