21 Haziran 2007 Perşembe

Hot Fuzz

Hot Fuzz, 2007 yapımı bir aksiyon komedi. Shaun of the Dead'te (2004) birlikte çalışan ikili Edgar Wright ve Simon Pegg tarafından yazılan senaryosuyla bu yılın en başarılı filmlerinden biri olmaya aday. Aynı zamanda Hot Fuzz' da, Edgar Wright yönetmen koltuğunda ve Simon Pegg başrolde.

Londra'nın olağanüstü başarılı polis memuru Nicholas Angel (Simon Pegg) işinde öylesine mükemmeldir ki, meslektaşları bundan rahatsız olur. Bunun üzerine Angel'ın şefleri, onu huzur dolu, "suç" kelimesinin telaffuz dahi edilmediği, 20 yıldır herhangi bir cinayetin gerçekleşmediği bir kasabaya, Sandford'a gönderir. Fakat Angel'ın kasabaya gelmesiyle şüphe dolu olaylar gerçekleşmeye başlar. Kendine bir ortak edinen Angel, ayağının tozuyla Sandford'daki işleri yoluna koymaya çalışır. Bu sırada Angel'ın başına beklenmedik olaylar gelecektir.

Hot Fuzz, Bad Boys ve Miami Vice gibi "kanka polis" filmleri ile birlikte; Police Academy serisini de ti'ye alıyor. İngilizce içeriğe sahip "firstshowing.net" sitesinde, bu göndermeler ayrıntılı olarak işlenmiş. Filmin ülkemizdeki gösterim tarihi 13 Temmuz.

Makinistin Notu: Simon Pegg'i, yardımcı rollerin usta oyuncusu David Morse'a fena halde benzettiğimi söylemeden geçemeyeceğim. Son olarak, İngilizce "fuzz" kelimesinin argoda "polis" anlamına geldiğini de belirtmek istiyorum.




0 yorum: