14 Aralık 2007 Cuma

I Am Legend

Siyahi aktörler arasında nedense Martin Lawrence ile birlikte bana en sempatik gelen aktör olan Will Smith'in başrolünü oynayacağı "I Am Legend", şu dönemde heyecanla beklediğim filmlerden biri.

"Post-apocalyptic" diye tabir edilen, büyük bir felaket sonrası dönemini konu alan filmlerden biri olan I Am Legend'ta, kanser aşısı olarak üretilen bir virüs, New York nüfusunun tamamını yok eder. Hayatta sadece, bu virüse karşı bağışıklığı olan virolog Robert Neville (Will Smith) kalır. Neville, üç yıl boyunca köpeğiyle yaşar ve hayata kalan insanları bulmaya çalışır; fakat hayatta kalanlar artık normal olmayıp, gün ışığına çıkamayan ve yamyamlaşan insanlar haline gelmiştir.

Türkiye'de "Ben Efsaneyim" adıyla gösterime girecek olan I Am Legend, Richard Matheson'ın 1954 tarihli aynı adı taşıyan romanını konu alıyor. Bu romandan uyarlanan başka bir film daha var: The Last Man on Earth (1964).

Filmle ilgili ilginç bir not da, New York'un ünlü Brooklyn Köprüsü'nde çekilen sahnenin, 5 milyon $'lık masraf ile, New York'ta şu ana kadar çekilmiş en pahalı sahne olması. Aşağıda fragmanlarını bulacağınız I Am Legend, muhteşem görsel efektleri ve yüksek bütçesi ile yeni yılın en iddialı yapımlarından biri olacak gibi görünüyor. I Am Legend, 25 Ocak 2008'de Türk sinemaseverlerle buluşacak.



0 yorum: