27 Kasım 2007 Salı

Iron Man

Beyaz perdeye uyarlanan çizgi roman kahramanlarının çoğu, büyük gişe hasılatları ile yapımcılarının; telif haklarıyla da Marvel'in (ve DC Comics'in) yüzünü güldürmüştür. Özellikle son 10 yılda (Batman ve Superman'i saymazsak) birbiri ardına gelen filmler içinde tabii ki en başarılısı Spider-Man olmuştur. Bunun yanında bu uyarlamaların; Daredevil (2003), Hulk (2003), The Punisher (2004) ve Elektra (2005) gibi eleştirmenlerce pek olumlu karşılanmayan ve gişede bekleneni veremeyen örnekleri de mevcuttur.

Marvel bu alanda son hamlesini, ilk defa 1963'de çizilen "Iron Man" ile yapıyor. Hikayeye göre, New York doğumlu olan kahramanımız Anthony (Tony) Stark; 15 yaşında MIT'de elektrik mühendisliği okumaya hak kazanıp daha sonra sınıf birincisi olarak mezun olan bir dahidir. 21 yaşında, ailesini bir trafik kazasında kaybetmesinin üzerine, Stark Industries adlı aile şirketinin başına geçer.

Amerikan ordusu için ürettiği mini-transistörlerin orduya nasıl yardımcı olduğunu görmek amacıyla Vietnam'a (sonradan Irak - Körfez Savaşı olmuştur) cepheye giden Stark, burada tuzağa düşürülür. Kalbinin çok yakınına saplanan bir şarapnel parçası yüzünden ölmek üzere olan Stark, esir alınıp atölyeden bozma bir yere kapatılır ve burada kendisi gibi esir alınan profesör Yin Sen ile vücudunu tamamen koruyan, bir nevi yaşam-destek ünitesi görevi gören süper güçlü bir zırh yapar. Esaretten kurtulup ABD'ye dönen Stark, zırhını sürekli geliştirerek, hem bir iş adamı, hem de Iron Man olarak sahip olduğu çift kişiliğini kullanarak kötülükle olan savaşını devam ettirir.

2 Mayıs 2008'de tüm dünyada gösterime girmesi beklenen Iron Man, Robert Downey Jr. tarafından canlandırılacak. Robert Downey Jr.'a Terrence Howard, Gwyneth Paltrow ve Samuel L. Jackson eşlik edecek.

http://en.wikipedia.org/wiki/Iron_man

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Marvel_Comics_movies

0 yorum: